tisdag 19 augusti 2008

Screencasting med Mac?

Igår var jag med om en personalutvecklingsdag kring webbstöd för undervisningen. Utöver Studentportalen och PingPong ingick ett pass med Captivate. Tyvärr visade det sig att varken Captivate eller Powercaster (som kan användas för PowerPoint) kan användas på Mac, så då var vi som är Macanvändare tillbaka till Gå igen. Är det någon blogganvändare eller bloggläsare som känner till ett sådant program?

8 kommentarer:

Everydaybi sa...

Inte oväntat har jag under tiden hittat svaret själv: screenflow!

Marita Ljungqvist och Maria Hedberg sa...

ååååå! Jag tänker köpa Screenflow - har gått och suktat efter det några månader! Har du testat ännu? Vill jättegärna veta vad du tyckte! Själv har jag använt snapzPro (och ett par andra mer eller mindre gratisprogram) och det har funkat bra men det finns några småsaker som inte passar mig, t ex att man måste vänta tills den har sparat en ny inspelning (vilket kan ta en stund om man spelat in längre grejer) och att man inte kan se hur stor del av skärmen man spelar in när man gör det i vissa program som t ex Keynote (vilket jag brukar göra). men du kan se resultatet på Mias och min exepriment-poddsida:

http://podcast.ced.lu.se/kinesiska/index.htm

men som sagt, rapportera gärna - det tar nog ett par veckor till innan jag köper Screenflow!

/marita

Everydaybi sa...

Jag måste tala med prefekten först och cleara inköpet, men screenflow är ju faktiskt riktigt prisvärt. Den fick goda recensioner i den inofficiella Apple-bloggen. Återstår att hitta en Mac-motsvarighet till Powercaster. Jag ska genast titta på er podsida. Ge mig gärna länkar till dina "mer eller mindre gratisprogram". Det kan vara något att börja med tills prefekten sagt ja.

Everydaybi sa...

Åh, vad bra sidan är! Jag MÅSTE börja med screencasting som hjälpmedel för att lära ut arkitekturtermer helt enkelt. Men hur göra det när jag inte har kompetensutvecklingstid i tjänsten för närvarande?

svannte sa...

Hej
Inhandla Screenflow! Ett mycket bra program, som tyvärr numera ägs av Telestream. Vi får hoppas att dom är lika inovativa som Vara Software var.
Men köp programmet. Det är kanon!

/svannte

Marita Ljungqvist och Maria Hedberg sa...

Nu har jag också köpt det. och testat! Verkar superbra. En varning bara: Jag försökte göra iSight-bilden genomskinlig på flera ställen i min screencast för att kunna använda hela keynote (jag använder hellre det än PPT)-fönstret att skriva på (annars skymmer ju fönstret med mig en del av skärminspelningen), men när jag sen renderade filmen så strulade ljudet, iSight-filmen synkade inte med ljudet. Mycket skumt. Lösningen fick bli att flytta runt iSight-fönstret i bilden, det funkade. Någon som har en idé så tar jag tacksamt emot. Annars är jag jättenöjd!

/Marita

Christina sa...

Marita, den där kinesiska sidan är otroligt bra! Dock kan jag inte se screencast-sidorna, måste jag ladda ner något för att kunna komma åt dem? Och kan man skriva in sig på kinesiska nätkursen...?

Anonym sa...

Jag kör med Jing
http://www.jingproject.com/

Stefan Persson, CED